Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 8 de novembre del 2010

Jovens antisocials

Hikikomori es un terme japonés utilitzat per a designar a la gent jove que es pasa tot el dia dins de la seva habitació, conectats a l'ordinador i sense relacionar-se amb ningú. Molts d'ells són fills únics i que tenen habitació propia, la cual cosa propicia mes a l'aïllament. Molts d'ells es marginen a sí mateixos perque no es veuen capaços de cumplir amb els rols socials.
Mentre que algunes persones tenen por del món exterior, agorafobia, un jove hikikomori reacciona davant de la presió exterior amb un aïllament de la societat. Molts pares esperen un llarg periode de temps abans de demanar ajuda psicológica, cosa que es roïna perque el hikikomori s'acostuma a la situació i cada vegada es mes complicat socialitzar-lo.
Els pares dels hikikomori prenen la decisió d'enviar-los a l'extranger per a veure si un canvi d'aires els senta bé, pero la unica cosa que consegueixen es passar el problema a la familia anfitriona. És així com es va coneixer el problema a occident.
No es sols un problema d'orient, si no que es coneixen casos d'españols i argentins amants de la cultura japonesa que imiten als hikikomori.


Hi ha diferents tractament psicológics: El punt de vista japonés es basa en traure al hikikomori progressivament de la seva habitació, mentre que el métode occidental, més radical, defensa les accions directes i el forçar al jove a sortir de l'habitació.

1 comentari: